Sposób przygotowania:
Tort kruchy ucierany po wiedeńsku.
Mąkę i cukier przesiać przez sito,masło utrzeć na pulchną masę,dodawać kolejno całe jaja,,mąkę,cukier i wanilię.Ucierać bardzo starannie.Wylać ciasto do tortownicy natłuszczonej.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 min.Upiec 4 krążki na złoty kolor.
Po upieczeniu zdejmować z formy przy pomocy ostrego noża i ostudzić.Sporządzić masę kawową,ucierając składniki na parze,dodając stopniowo do masła z cukrem jaja,wanilię,trochę wódki lub spirytusu i kawę.Zdjąć i ostudzić masę,ucierając jeszcze chwilę,a potem przekładać nią krążki ciasta,pokryć nią również wierzch i boki.Po wierzchu posypać tort mieloną kawą po całej po-
-wierzchni cienką warstewką najlepiej przez drobne sitko.
Po upieczeniu zdejmować z formy przy pomocy ostrego noża i ostudzić.Sporządzić masę kawową,ucierając składniki na parze,dodając stopniowo do masła z cukrem jaja,wanilię,trochę wódki lub spirytusu i kawę.Zdjąć i ostudzić masę,ucierając jeszcze chwilę,a potem przekładać nią krążki ciasta,pokryć nią również wierzch i boki.Po wierzchu posypać tort mieloną kawą po całej po-
-wierzchni cienką warstewką najlepiej przez drobne sitko.