Sposób przygotowania:
Tort letni z owocami
Ubić białka, połączyć z miodem i skórką z cytryny. Stopniowo dodawać żółtka. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami. Ciastem wyłożyć natłuszczoną formę. Piec 30 min. Ton przekroić. Włożyć dolną połowę do tortownicy. Brzeg tortownicy wyłożyć pergaminem i zamknąć. 20 dag owoców zmiksować z miodem. Rozpuścić w wodzie agar--agar, wlać do garnka i gotować 2 min. Zdjąć z ognia. Połączyć z musem owocowym, dodać połowę ubitej śmietany. Rozsmarować na cieście. Wstawić na pół godzin} do lodówki. Resztę śmietany ubić, nałożyć na krem owocowy. Posypać pozostałymi owocami. Siekane migdały zrumienić na suchej patelni. Przykryć drugą połową tortu i wstawić na godzinę do lodówki. Udekorować ubitą śmietaną, owocami i uprażo-nymi migdałami.