Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Tort morelowo-śmietankowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super się prezentuje,wyśmienicie smakuje!

Tort morelowo-śmietankowy

Składniki:

Tort morelowo-śmietankowy

 

  • Ciasto;
  • 3jajka,
  • 12dag.cukru,
  • 12dag.mąki,
  • 2dag.kakao
  • Krem;
  • 3łyżeczki żelatyny,
  • 50dag.śmietany kremówki,
  • 20dag.cukru pudru,
  • 2op.cukru waniliowego,
  • sok z 1 cytryny
  • Mus morelowy;
  • 30dag.moreli z puszki,
  • 1łyżeczka żelatyny

Sposób przygotowania:

Tort morelowo-śmietankowy
Jajka ubić z cukrem.Mąkę wymieszać z kakao,wsypać do masy jajecznej i dokładnie wymieszać.Ciasto piec ok.40min,w 160"C, Krem;śmietankę ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać sok z cytryny i połączyć z wcześniej namoczoną,rozpuszczoną i przestudzoną żelatyną.Połowę kremu rozsmarować na cieście,schładzać 30min. Mus morelowy;morele zmiksować z 100ml.zalewy i wymieszać z namoczoną i rozpuszczoną żelatyną.Mus rozsmarować na warstwie śmietanowej,schłodzić,a na końcu przykryć mus pozostałym kremem i całość schładzać 2godz.Tort udekorować wiórkami czekoladowymi.

Tagi:

ciasto