Sposób przygotowania:
Tort- niespodzianka na Dzień Nauczyciela
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Stopniowo dosypujemy przesiana mąkę z proszkiem i kakao. Biszkopty pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut. Śmietanę gotujemy. Do gorącej dodajemy połamane czekolady, mieszamy. Wystudzone wstawiamy do lodówki na noc.
Ubijamy na sztywno przed przekładaniem tortu. Cytryny obieramy i kroimy w plastry. Zalewamy wodą z cukrem i gotujemy 10 minut. Przecedzamy i studzimy.
Biszkopty obficie nasączamy, smarujemy dżemem żurawinowym i częścią kremu. Resztę rozkładamy na całym torcie. Wstawiamy do lodówki.
Ciasteczka ołówki układamy dookoła tortu. Na wierzchy równomiernie rozsypujemy okruchy i rozkładamy cukrowe kwiatki z motylkami.
Ubijamy na sztywno przed przekładaniem tortu. Cytryny obieramy i kroimy w plastry. Zalewamy wodą z cukrem i gotujemy 10 minut. Przecedzamy i studzimy.
Biszkopty obficie nasączamy, smarujemy dżemem żurawinowym i częścią kremu. Resztę rozkładamy na całym torcie. Wstawiamy do lodówki.
Ciasteczka ołówki układamy dookoła tortu. Na wierzchy równomiernie rozsypujemy okruchy i rozkładamy cukrowe kwiatki z motylkami.
Jagoda.L
sammakko