Sposób przygotowania:
tort orzechowo-migdałowy
I cześć
żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wanilia. dodać orzechy i proszek i wymieszać. wylać na tortownice.
II cześć
białka ubić na sztywno dodać cukier puder, sok z cytryny ubijać dalej na koniec dodać biszkopty, migdały proszek wymieszać.
wylać na placek orzechowy
piec 55 minut w 180 stopniach.
po wyjęciu zz pieca posmarować dżemem z pomarańczy
pozostawić do wystygnięcia. polać czekolada
żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wanilia. dodać orzechy i proszek i wymieszać. wylać na tortownice.
II cześć
białka ubić na sztywno dodać cukier puder, sok z cytryny ubijać dalej na koniec dodać biszkopty, migdały proszek wymieszać.
wylać na placek orzechowy
piec 55 minut w 180 stopniach.
po wyjęciu zz pieca posmarować dżemem z pomarańczy
pozostawić do wystygnięcia. polać czekolada