kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

tort orzechowo-migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pyszny tory warto spróbować go

tort orzechowo-migdałowy

Składniki:

tort orzechowo-migdałowy

 

  • I cześć
  • 10 jaj
  • 200 gram cukru
  • 250 gram orzechów mielonych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • II cześć
  • 300 gram cukru pudru
  • 200 gram migdałów mielonych
  • 300 gram pokruszonych biszkoptów
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sok z cytryn ( trochę)

 

 

Sposób przygotowania:

tort orzechowo-migdałowy
I cześć
żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wanilia. dodać orzechy i proszek i wymieszać. wylać na tortownice.
II cześć
białka ubić na sztywno dodać cukier puder, sok z cytryny ubijać dalej na koniec dodać biszkopty, migdały proszek wymieszać.
wylać na placek orzechowy
piec 55 minut w 180 stopniach.
po wyjęciu zz pieca posmarować dżemem z pomarańczy
pozostawić do wystygnięcia. polać czekolada

Tagi:

biszkopt