Bristola

Bristola

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Tort Orzechowy - permutacja świąteczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najlepszy po 4-5 dniach

Tort Orzechowy - permutacja świąteczna

Składniki:

Tort Orzechowy - permutacja świąteczna

 

 

  • MASA
  • 1 l mleka
  • 30 dkg cukru
  • 40 dkg masła
  • spirytus do masy (b.konieczny)

 

 

Sposób przygotowania:

Tort Orzechowy - permutacja świąteczna
PLACKI Jajka z cukrem i orzechami po prostu wymieszać - wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 175 ca 20 min. Takich placków upiec 3. MASA Mleko gotowaćz cukrem ca 1 godz- ma być zagęszczone, ale nie brązowe- do ostudzonego, ale letniego dodać 40 dkg masło i wynieszać mikserem - dodać spirytus - 2 nakrętki- przełożyć tort POLEWA Śmietanę zagotować z cukrem 8-10 min. wsypać orzechy i nałożyć na tort. Najlepszy po 4-5 dniach przechowywać w chłodnym miejscu.