Sposób przygotowania:
Tort owocowy
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić na dwie połówki.Nasączyć herbatą wszystkie biszkopty.Krem śmietanowy ubić według przepisu na opakowaniu.Jagody umyć i dodać do jednej części kremu i wymieszać.Wyłożyć na biszkopt.Do drugiej połówki biszkoptu dodać pokrojone drobniutko brzoskwinie i wymieszać z kremem.Przełożyć biszkoptem i całość obsmarować kremem śmietanowym.Udekorować wedle uznania.