Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Tort owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo smaczny torcik....

Tort owocowy

Składniki:

Tort owocowy

 

  • jajka 6 sztuk
  • maka 1 szklanka
  • cukier 1 szklanka
  • aromat waniliowy 4 krople
  • proszek do pieczenia 2 łyżki
  • jagody 1 szklanka
  • brzoskwinie 2 sztuki
  • krem śmietanowy 2 opakowania
  • herbata z cukrem 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Tort owocowy
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić na dwie połówki.Nasączyć herbatą wszystkie biszkopty.Krem śmietanowy ubić według przepisu na opakowaniu.Jagody umyć i dodać do jednej części kremu i wymieszać.Wyłożyć na biszkopt.Do drugiej połówki biszkoptu dodać pokrojone drobniutko brzoskwinie i wymieszać z kremem.Przełożyć biszkoptem i całość obsmarować kremem śmietanowym.Udekorować wedle uznania.