A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Tort Pawłowej z półproduktów

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

szybko i bez wpadek ten tort uda się każdemu

Tort Pawłowej z półproduktów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort Pawłowej z półproduktów

 

  • 2 gotowe płaty bezowe(można upiec,ale mnie gonił czas)
  • kilka bezików na wierzch tortu
  • śmietana 30%
  • cukier puder do smaku
  • 1 śmietan fix
  • perełki cukiernicze srebrne
  • owoce:kiwi,banan,pomarańcza,czerwone winogrona,pestki granatu
  • sok z cytryny
  • serduszka i kwiat róży z własnych dekoracji przygotowanych wcześniej

 

Sposób przygotowania:

Tort Pawłowej z półproduktów
Na najwyższych obrotach ubijamy schłodzoną śmietankę,dodajemy cukier puder i śmietan fix.Na jeden z krążków wykładamy 1/2 ubitej śmietanki,pamiętając,aby nie wyszła poza krawędzie bezy.Środek masy posypujemy delikatnie owocem granatu,przykrywamy drugim krążkiem.Wykładamy resztę bitej śmietany,na krawędziach układamy beziki,środek masy powinien pozostać nie przykryty.Obieramy owoce i kroimy w/g własnej fantazji,banan skrapiamy sokiem z cytryny,by nie ściemniał.Całą wolną przestrzeń pomiędzy bezikami dekorujemy owocami,pamiętajmy jedynie,aby owoc kiwi nie dotykał bezpośrednio śmietanki.Całość dekorujemy perełkami cukierniczymi i ozdobami z masy cukrowej.Schładzamy ok.30 minut.Smacznego.
Tort Pawłowej z półproduktów
40 rocznica ślubu moich rodziców została osłodzona
Tort Pawłowej z półproduktów
kolejnych 40 lat w szczęściu i samych słodkich chwil