Sposób przygotowania:
Tort-pierwszy ząbek
Biszkopt upiec z podanych składników,w temp.200* przez 45 minut.Ciasto podzielić na 3 krążki,nasączyć dowolnym płynem.Karmel i margarynę podgrzewamy,aż składniki się dobrze rozpuszczą.Zdejmujemy z gazu,szybko ucieramy na jednolitą masę i wykładamy na tort.Śmietanę ubijamy i dodajemy śnieżkę w proszku i wykładamy połowę na ostudzony karmel,przykrywamy plackiem biszkoptowym.Drugą połowę masy wykładamy na środkowy płat i wstawiamy do lodówki.Rozpuszczamy galaretkę i tężejącą wylewamy na śmietanową masę,a gdy zacznie się ścinać przykrywamy ostatnim plackiem tortu. Schładzamy dobrze i wycinamy pożądany kształt.Pianki rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 3 łyżkami wody,przekładamy do miski,stopniowo dodajemy cukier puder,aż masa zacznie gęstnieć,ale jeszcze będzie lepka.Rozwałkowujemy na naoliwionym blacie.Masę przekładamy na obsmarowany kremem,lub dżemem tort i lekko dociskamy.Zdobimy w/g własnego upodobania i schładzamy w lodówce. Smacznego.
margolata
evita0007
andzia67
Natala1210
jovi
yola
robertjankopp
Marysia Gandzia
marietta
5.