Sposób przygotowania:
Tort pina colada
Mąkę tortową przesiewamy, i mieszamy z proszkiem oraz mąką ziemniaczaną. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo żółtka i mąkę, cały czas miksując. Masę wylewamy do natłuszczonej formy/wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 45 minut w temp 180 stopni. Ser mascarpone, cukier i mleko kokosowe miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy kokos i mieszamy. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, podgrzewamy w mikrofalówce na najwyższych obrotach, aż się dokładnie rozpuści i powoli dodajemy do masy – cały czas miksując. Odstawiamy do lodówki. Ananasa z sokiem wlewamy do garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy, aż cukier się rozpuści a ananas zmięknie. Mąkę mieszamy w odrobiną wody, i powoli wlewamy do gotującej się masy. Następnie masę miksujemy – ale nie jest to konieczne. Śmietanę ubijamy z cukrem. Biszkopt dzielimy na trzy równe części. Spirytus, syrop i wodę mieszamy. Układamy następująco: biszkopt 2/3 masy serowo kokosowej biszkopt – namoczony 1/2 likieru mus ananasowy biszkopt – namoczony 1/2 likieru Boki ciasta smarujemy masą serowo kokosową, i posypujemy kokosem. Górę tortu smarujemy 1/2 bitej śmietany. Resztą napełniamy rękaw cukierniczy i wyciskamy wzorki. Tort wstawiamy do lodówki.