Sposób przygotowania:
Tort prostokątny komunijny
Z podanych składników upiec 3 jasne i 2 ciemne biszkopty . Białka ubić zasypując cukrem i ubijać aż piana będzie lśniąca, dodać żółtka i przesianą mąkę do ciemnych kakao przesiać razem z mąką. Upiec biszkopty na blaszce z papierem około 20 minut każdy w temperaturze 180 stopni i wystudzić.
Na mleku ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem, odłożyć trochę do dekoracji, do reszty dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i budyń i dokładnie wymieszać dodając konfiturę.
Kremem przekładać biszkopty i całość udekorować.
Na mleku ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem, odłożyć trochę do dekoracji, do reszty dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i budyń i dokładnie wymieszać dodając konfiturę.
Kremem przekładać biszkopty i całość udekorować.