Sposób przygotowania:
Tort Prowansalski wg Adama
Przygotowanie ciasta:
Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier, mieszamy z obranymi i zmielonymi migdałami oraz z sokiem z cytryny. Smarujemy tortownicę tłuszczem, na to posypujemy bułkę tartą. Pieczemy 4 równe krążki ok 30 minut, następnie ostudzamy.
Przygotowanie Masy:
Ucieramy masło na puszystą masę, kolejno dodajemy żółtka i po trochu cukru. Mieszamy to z mielonymi i obranymi migdałami i rumem. Krążki przekładamy masą oraz wyrównujemy boki tortu, Na koniec lukrujemy. Smacznego :)
Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier, mieszamy z obranymi i zmielonymi migdałami oraz z sokiem z cytryny. Smarujemy tortownicę tłuszczem, na to posypujemy bułkę tartą. Pieczemy 4 równe krążki ok 30 minut, następnie ostudzamy.
Przygotowanie Masy:
Ucieramy masło na puszystą masę, kolejno dodajemy żółtka i po trochu cukru. Mieszamy to z mielonymi i obranymi migdałami i rumem. Krążki przekładamy masą oraz wyrównujemy boki tortu, Na koniec lukrujemy. Smacznego :)