Tort serowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny torcik na cieplejsze dni w roku ;)

Tort serowy

Składniki:

Tort serowy

 

  • Biszkopt:
  • 3 jajkja
  • 1/2 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki maki przennej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa serowa
  • 2 op. galaretki cytrynowej
  • 500g serka waniliowego homogenizowanego
  • 1 łyżka kakao
  • Ponadto:
  • dowolne owoce
  • 2 op. galaretki wisniowej
  • masło do torownicy

Sposób przygotowania:

Tort serowy
Biszkopt: jajka zmikować z cukrem, dodając stopniowao make wymieszana z kakao i proszkiem do pieczenia.Ciasto przelac do wysmarowanej masłem tortownicy wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut w temp. 180 st C.
Masa serowa;Galaretki przyrzadzic zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser połaczyć z teżejącymi galaretkami. 3/4 masy odłożyć, reszte wymieszac z kakao.
Tort serowy:Na ostudzony biszkopt wylać jasną masę wymieszaną z owocami (lecz mozna sama mase). Na wierzch wylac masę z kakao. Galaretke przyrzadzić według przepisu podanego na opakowaniu. Pozostałe owoce ułożyć na masie, zalać tężejącą galaretką.

Tagi:

biszkopt mak