Sposób przygotowania:
Tort śmietankowo - brzoskwiniowy i ajekoniakowy
iszkopty do tortów zrobione z tego przepisu .
oto link.https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Ciasto zrobione z podwójnej porcji, rozdzielone na większą i mniejszą tortownice.
Krem z adwokatem;
Gotowe opakowania kremu ajerkoniakowego małymi porcjami wsypujemy do mleka i miksujemy.
Jak krem zaczyna robić sie gesty dodajemy powoli adwokat ciągle miksując.
Gotowy krem dajemy do lodówki.
Krem śmietankowy z brzoskwiniami;
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną masę z cukrem pudrem.
Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
Serek mascarpone miksujemy i łączymy z ubitą na sztywno śmietaną.
Składanie tortu ajerkoniakowego;
Większy biszkopt przekroić na 3 blaty.
Pierwszy blat nasączamy sokiem z brzoskwiń, smarujemy dżemem.
Następnie nakładamy cześć krem ajerkoniakowego.
Nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym.
Nakładamy trzeci ostatni blat dociskając brzegi tortu.
Cały tort łącznie z bokami smarujemy kremem śmietankowym z mascarpone.
Boki tortu obkładamy kokosem.
Dekorujemy według uznania.
Składanie tortu śmietankowego z brzoskwiniami i serkiem mascarpone;
Mniejszy biszkopt kroimy również na trzy blaty.
Pierwszy blat nasączamy sokiem z brzoskwiń, smarujemy dżemem, nakładamy krem śmietankowy z mascarpone na krem odsączone i pokrojone brzoskwinie,nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym, nakładamy trzeci blat, dociskamy blaty formując tort. Cały tort smarujemy gotowym kremem śmietankowym, boki obsypujemy kokosem.
Tort dekorujemy według własnego uznania.
Ja udekorowałam różyczkami,listkami z masy cukrowej własnego wykonania oraz kremem śmietankowym .
Torty włozyc do lodówki na całą noc.
oto link.https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Ciasto zrobione z podwójnej porcji, rozdzielone na większą i mniejszą tortownice.
Krem z adwokatem;
Gotowe opakowania kremu ajerkoniakowego małymi porcjami wsypujemy do mleka i miksujemy.
Jak krem zaczyna robić sie gesty dodajemy powoli adwokat ciągle miksując.
Gotowy krem dajemy do lodówki.
Krem śmietankowy z brzoskwiniami;
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną masę z cukrem pudrem.
Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
Serek mascarpone miksujemy i łączymy z ubitą na sztywno śmietaną.
Składanie tortu ajerkoniakowego;
Większy biszkopt przekroić na 3 blaty.
Pierwszy blat nasączamy sokiem z brzoskwiń, smarujemy dżemem.
Następnie nakładamy cześć krem ajerkoniakowego.
Nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym.
Nakładamy trzeci ostatni blat dociskając brzegi tortu.
Cały tort łącznie z bokami smarujemy kremem śmietankowym z mascarpone.
Boki tortu obkładamy kokosem.
Dekorujemy według uznania.
Składanie tortu śmietankowego z brzoskwiniami i serkiem mascarpone;
Mniejszy biszkopt kroimy również na trzy blaty.
Pierwszy blat nasączamy sokiem z brzoskwiń, smarujemy dżemem, nakładamy krem śmietankowy z mascarpone na krem odsączone i pokrojone brzoskwinie,nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym, nakładamy trzeci blat, dociskamy blaty formując tort. Cały tort smarujemy gotowym kremem śmietankowym, boki obsypujemy kokosem.
Tort dekorujemy według własnego uznania.
Ja udekorowałam różyczkami,listkami z masy cukrowej własnego wykonania oraz kremem śmietankowym .
Torty włozyc do lodówki na całą noc.
gusia1000