celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Tort śmietankowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To może być szybki torcik urodzinowy.

Tort śmietankowy.

Składniki:

Tort śmietankowy.

 

  • jaja, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki tortowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku
  • Krem: krem w proszku śmietankowy Gellwe, 300 ml mleka, 100g masła
  • Dekoracja: orzechy włoskie, winogron, suszone ananasy, wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Tort śmietankowy.
Pieczemy biszkopt z 4 jaj w tortownicy w 180stopniach przez 30 min. Gdy wystygnie należy go przekroić na 3 części. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopt przekładamy kremem. Dekorujemy owacami winogron i orzechami oraz wiórkami.