Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy 4
Przygotować niezbędne składniki na tort. Jajka sparzyć wrzątkiem w celu zniwelowania drobnoustrojów chorobotwórczych. Mąkę przesiać na drobnym sicie. Jaja w wysokim naczyniu ubić z cukrem na puszystą, masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na tym etapie nie należy używać miksera, składniki wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto biszkoptowe przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia okrągłej tortownicy. Piec ciasto w temperaturze około 180-200 stopni C przez około 40-50 minut aż biszkopt będzie rumiany. Uchylić piekarnik i ostudzić biszkopt. Następnie wyjąć biszkopt i przekroić go na dwie równe połowy.Wycisnąć sok z cytryny i skropić solidnie biszkopty, można użyć sok z innych owoców. Następnie przygotować masę. Schłodzoną śmietankę wylać do wysokiego naczynia , dodać do niej cukier puder, wsypać śmietanfix i ubijać na jednolitą i puszystą masę. Połowę masy wyłożyć na pierwszy nasączony sokiem z cytryny biszkopt, drugi biszkopt wysmarować nutellą i przykryć drugim biszkoptem. Drugą połowę śmietanki ubitej wyłożyć na wierzch i na boki torta.Resztę śmietanki nałożyć do szprycy i dekorować wedle własnego uznania tort. Równomiernie rozsmarować, a następnie boki obłożyć posiekanymi migdałami. Wyłożyć różę do dekoracji . Posypać kolorową posypką.
Mysiunia