eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Tort śmietankowy Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Pyszny i szybki tort śmietankowy.

Tort śmietankowy Eli

Składniki:

Tort śmietankowy Eli

 

  • Paczka spodów biszkoptowych do tortu
  • 1 litr śmietany kremówki(30%)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 puszka ananasa
  • 5 śmietan fixów
  • 1 kieliszek czystej wódki
  • aromat rumowy
  • kokos do obsypania boku tortu
  • czekoladowa posypka do dekoracji tortu

Sposób przygotowania:

Tort śmietankowy Eli
Ananasa pokroić w drobniutką kosteczkę(odłożyć 2 krążki do dekoracji)i odsączyć na sitku.Śmietanę ubić z dodatkiem śmietan fixu i cukru pudru.Wymieszać wódkę z 150 ml soku z anansa,dodać kilka kropel aromatu rumowego i nasączyć wszystkie krążki biszkoptowe.Połowę ubitej śmietany wymieszać z pokrojonym ananasem.Na krążek biszkoptowy wyłożyć połowę smietany z ananasem,rozsmarować,przykryć drugim krążkiem,rozsmarować resztę śmietany z ananasem i przykryć trzecim krążkiem.Odłożony ananas pokroić na kawałki.Posmarować boki i górę tortu śmietaną.Bok tortu obsypać wiórkami kokosowymi.Resztą śmietany,pokrojonym ananasem i posypką czekoladową udekorować tort.Smacznego!