Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy Eli
Ananasa pokroić w drobniutką kosteczkę(odłożyć 2 krążki do dekoracji)i odsączyć na sitku.Śmietanę ubić z dodatkiem śmietan fixu i cukru pudru.Wymieszać wódkę z 150 ml soku z anansa,dodać kilka kropel aromatu rumowego i nasączyć wszystkie krążki biszkoptowe.Połowę ubitej śmietany wymieszać z pokrojonym ananasem.Na krążek biszkoptowy wyłożyć połowę smietany z ananasem,rozsmarować,przykryć drugim krążkiem,rozsmarować resztę śmietany z ananasem i przykryć trzecim krążkiem.Odłożony ananas pokroić na kawałki.Posmarować boki i górę tortu śmietaną.Bok tortu obsypać wiórkami kokosowymi.Resztą śmietany,pokrojonym ananasem i posypką czekoladową udekorować tort.Smacznego!
Sarenka
ewasng
góralka
marietta