Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy z kinderkami
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodać stopniowo cukier i ubić dokładnie. Dodać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniem. Wymieszać i upiec w tortownicy o średnicy 28 cm. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 3 części.
Masa Budyń ugotować na mleku. Wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i odrobiną aromatu śmietankowego. Dodać zimny budyń i utrzeć na gładką masę. Odłożyć do.dekoracji, do reszty wkroić czekoladki i wymieszać.
Kremem przełożyć tort. Odłożonym kremem posmarować górę i boki i udekorować według uznania.
Masa Budyń ugotować na mleku. Wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i odrobiną aromatu śmietankowego. Dodać zimny budyń i utrzeć na gładką masę. Odłożyć do.dekoracji, do reszty wkroić czekoladki i wymieszać.
Kremem przełożyć tort. Odłożonym kremem posmarować górę i boki i udekorować według uznania.
marietta
marietta