Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy z kiwi
Białka ubijamy na pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i po kolei żółtka, cały czas ubijamy. Mąki mieszamy ze sobą, przesiewamy przez sitko, delikatnie mieszamy z ciastem (proponuje użyć tu miksera na wolnych obrotach). Formę wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto razem z formą rzucamy na ziemię z wysokości ok 50 cm (biszkopt się rozszczelni, dzięki temu para wodna która w nim powstaje będzie mogła "uciec" a wszystko to po to aby ciasto nam nie opadło) Gdy biszkopt wystygnie kroimy go na 3 części. Pierwszą warstwę smarujemy dżemem, a drugą bitą śmietaną (śmietanę ubijamy mikserem dodając pod koniec cukier puder oraz śmietan fixy). Część śmietany zostawiamy na obłożenie tortu z zewnątrz. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki, układamy na wierzchu. Za pomocą szprycy dekorujemy tort resztą śmietany.