Sposób przygotowania:
Torcik kakaowo- cynamonowy z owocami i śmietaną
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Obie mąki przesiewamy z kakao i cynamonem. Stopniowo dosypujemy do masy jajecznej. Na koniec wlewamy roztopione masło. Pieczemy około 15- 20 minut w 180 stopniach.
Brzoskwinie kroimy w kostkę, dodajemy do śmietany razem z syropem. Dokładnie mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Wlewamy do masy śmietanowej.
Na dnie tortownicy układamy jeden biszkopt. Przekładamy tężejącą masę i przykrywamy drugim ciastem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Smarujemy nią wierzch ciasta. Kiwi obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy na połówki.
Każdą część kroimy w cienkie plasterki, tak samo postępujemy z brzoskwiniami. Aby nasza róża wyszła równo wyznaczamy sobie centrum.
Zaczynając od środka układamy plasterki kiwi a na końcu brzoskwiń. Ciasto wstawiamy ponownie do lodówki.
Brzoskwinie kroimy w kostkę, dodajemy do śmietany razem z syropem. Dokładnie mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Wlewamy do masy śmietanowej.
Na dnie tortownicy układamy jeden biszkopt. Przekładamy tężejącą masę i przykrywamy drugim ciastem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Smarujemy nią wierzch ciasta. Kiwi obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy na połówki.
Każdą część kroimy w cienkie plasterki, tak samo postępujemy z brzoskwiniami. Aby nasza róża wyszła równo wyznaczamy sobie centrum.
Zaczynając od środka układamy plasterki kiwi a na końcu brzoskwiń. Ciasto wstawiamy ponownie do lodówki.