Sposób przygotowania:
Tort śmietanowo - truskawkowy z czekoladą
Przygotowujemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier puder , miksujemy aż masa będzie szklista. Cały czas miksując dodajemy żółtka, następnie zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy po trochę mąkę wymieszaną z proszkiem. Całość przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 175 stopniach ok 20 minut.Po upieczeniu biszkopt chłodzimy i przekrawamy na dwa placki. Śmietanę ubijamy z pudrem i fixami. Truskawki myjemy i odsączamy na sicie z nadmiaru wody. Na pierwszą część biszkopta wykładamy 1/3 śmietany, następnie wykładamy truskawki przekrojone na pół ( chyba, że są małe to można ułożyć całe). Na truskawki wykładamy kolejną 1/3 część śmietany. Przykładamy drugi placek. Polewę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i polewamy wierzch biszkopta. Gdy czekolada przestygnie boki ciasta wyrównujemy śmietaną i posypujemy płatkami migdałowymi. Wierzch tortu dekorujemy śmietaną wyciśniętą ze szprycy i truskawkami według uznania.