Sposób przygotowania:
Tort truskawkowy wg Alex
Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Truskawki rozmrozić, zmiksować z cukrem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, dodać do truskawek, zmiksować. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać truskawki z cukrem i żelatyną, delikatnie ale dokładnie wymieszać. Likier truskawkowy wymieszać z wodą. Dolny blat ułożyć na talerzu lub paterze, naponczować, wyłożyć ¼ masy, rozsmarować, nałożyć drugi blat, nasączyć, posmarować ¼ kremu, przykryć ostatnim nasączonym blatem, resztą masy posmarować wierzch i boki tortu. Boki tortu obsypać płatkami migdałowymi, na wierzchu wysypać wiórki kokosowe i ułożyć całe migdały. Schłodzić 2-3h.