Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy
Białka ubijamy na pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto pieczemy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 krążki.
Każdą alaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Studzimy i czekamy, aby stężała. "Śnieżkę" ubijamy w 200 ml schłodzonego mleka. Do ubitej "Śnieżki" dodajemy galaretkę. Tak robimy z pozostałymi galaretkami i "Śnieżkami".
Każdy biszkoptowy krążek ponczujemy i kolejno nakładamy ubitą "Śnieżkę". Wierzch tortu ozdabiamy owocami.
Każdą alaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Studzimy i czekamy, aby stężała. "Śnieżkę" ubijamy w 200 ml schłodzonego mleka. Do ubitej "Śnieżki" dodajemy galaretkę. Tak robimy z pozostałymi galaretkami i "Śnieżkami".
Każdy biszkoptowy krążek ponczujemy i kolejno nakładamy ubitą "Śnieżkę". Wierzch tortu ozdabiamy owocami.