mysliwa

mysliwa

Szef Kuchni
[Przepisów: 16]

Tort Urodzinowy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Dwa biszkopty , cztery masy , ,,, i "wklad serca w prace" ;)

Tort Urodzinowy

Składniki:

Tort Urodzinowy

 

  • dwa biszkopty ; jeden ciemny , jeden jasny
  • 4 rodzaje masy
  • Masa 1:
  • sloiczek dzemu - w tym przypadku porzeczkowy
  • Masa 2 :
  • swieze maliny +krem karpatkowy
  • Masa 3 :
  • cukier puder,
  • margaryna "kasia"
  • olejek cytrynowy,
  • otarta skorka ze sparzonej uprzednio cytryny,
  • Masa4 :
  • margaryna "Kasia",
  • cukier puder,
  • kakao,
  • olejek kawowy,
  • starta gorzka czekolada

 

  • Poncz:
  • herbata zalana wrzatkiem i ostudzona , badz woda z dodatkiem cukru i soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Tort Urodzinowy
Najpierw Przygotowujemy biszkopty wg. "standardowego wlasnego przepisu" , w kolejnosci ;najpierw jasny[pieczony okolo40 minut w 180 stopni],potem ciemny[ten sam czas i ta sama temperatura}.Oba biszkopty pieczone w Formie o ksztalcie ksiazki. Kiedy biszkopty ostygna nalezy je przekroic w poziomie i nasaczyc ponczem. Po czy przystepujemy do wykonywania mas tortowych. Przekladamy na zmiane biszkopt ciemy z jasnym masami wedlug wlasnego uznania. Wszystkie masy , ktore Uzylam w tym torcie przygotowuje sie na zasadzie wzajemnego wymieszania skladnikow potrzebnych do danej masy. Dekoracja koncowa wg.wlasnej Fantazji . :) Smacznego!