Sposób przygotowania:
Tort Urodzinowy
Najpierw Przygotowujemy biszkopty wg. "standardowego wlasnego przepisu" , w kolejnosci ;najpierw jasny[pieczony okolo40 minut w 180 stopni],potem ciemny[ten sam czas i ta sama temperatura}.Oba biszkopty pieczone w Formie o ksztalcie ksiazki. Kiedy biszkopty ostygna nalezy je przekroic w poziomie i nasaczyc ponczem. Po czy przystepujemy do wykonywania mas tortowych. Przekladamy na zmiane biszkopt ciemy z jasnym masami wedlug wlasnego uznania. Wszystkie masy , ktore Uzylam w tym torcie przygotowuje sie na zasadzie wzajemnego wymieszania skladnikow potrzebnych do danej masy. Dekoracja koncowa wg.wlasnej Fantazji . :) Smacznego!
misia53
Skarb
Przepis niedokladny.
mysliwa
Skarbku :)
Proporcje "na oko" wg. smaku.
Ja uzylam przykloadowo do masy 3 i 4 po jednej kostce margaryny, i po okolo 1 szklance cukru pudru[ w trakcie tworzenia masy "sprawdzalam czy mi smak pasuje" i "dodawalam skladniki na oko" :)
anullka7
Jak ja zaczynałam wstawiać pierwsze swoje przepisy:) i napisałam że robię na oko,to mi jedna pani napisała że na oko to chłop w szpitalu umarł, że przepisy podaje się dokładnie,bo początkująca kucharka sobie nie poradzi, nie znając proporcji.
Torcik wygląda bardzo fajnie.:)
mysliwa
ulcia21
mysliwa
Osobiscie nie sprobowalam :(
Ale Dzieciom i ich Rodzicom bardzo smakowal ! :)
To mi wystarczy :)