Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy na okazje
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy. Piec w 180 stopniach około 25-35 minut. Upiec drugi biszkopt dodając kakao. Ostudzone biszkopty przekroić na pół. Śmietanę 36% ubić dodając cukier puder oraz śmietan fix. Pół czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Drugą połowę starkować, Płynną czekoladę przelać do jednej połowy bitej śmietany ,drugą pozostawić białą. Galaretkę pokroić w kosteczkę. Na spód biszkoptu wyłożyć bitą śmietanę, ułożyć galaretkę przykryć ciemnym biszkoptem, wyłożyć ciemną bitą śmietanę i pokruszoną czekoladą. Cały tort wysmarować bitą śmietaną i dowolnie udekorować.
marietta