Sposób przygotowania:
Tort w bitej śmietanie
Truskawki opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Należy przygotować niezbędne składniki na tort. Mąkę przesiać na drobnym sicie. Jajka sparzyć wrzątkiem, następnie białka jaj kurzych oddzielić od żółtek, białka ubić z dodatkiem szczypty soli na sztywną i sprężystą pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ, następnie dodać żółtka, całość w dalszym ciągu miksować na jednolitą masę. Mąkę tortową zmieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wcześniej przesiane dodać do ciasta i mieszać drewnianą łyżką. Prostokątną tortownicę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto do tortownicy. Piec w temperaturze około 200 stopni C przez około 50 minut na złoty kolor. Gorący biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić go. Następnie przekroić biszkopt na dwie części. Oba biszkopty skropić sokiem pomarańczowym. Oba biszkopty posmarować z jednej strony dżemem pomarańczowym. Schłodzić śmietankę 30% i zmiksować ją dokładnie na sztywno, dodać śmietanfix oraz cukier puder. Podzielić śmietankę na połowę. Jedną połowę śmietanki wyłożyć na biszkopt posmarowany dżemem pomarańczowym , rozsmarować równomiernie i przykryć drugim biszkoptem. Drugą połowę śmietany wyłożyć na boki i wierzch tortu. Rozsmarować równomiernie, około 5-6 łyżek masy porcjować do szprycy i wykonać dekoracje. Poukładać kolorowe koraliki z masy cukrowej oraz truskawki i udekorować całość według własnego uznania.
Pyza
Elficzna
a skąd ona ma to wszystko wiedzieć skoro ten przepisy nie są jej?