Sposób przygotowania:
Tort w wielkim mieście
Biszkopt jasny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt ciemny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt orzechowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem oraz orzechy. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Kawę zaparzyć. Kasię ucierać ok. 20 minut z cukrem pudrem na puch. Do połowy dodać sok wyciśnięty z cytryny i wymieszać, do drugiej połowy kawę i zmiksować.
Przełożenie: biszkopt orzechowy+ masa kawowa+ biszkopt ciemny + masa cytrynowa+ biszkopt jasny+ masa ciemna i dekoracje z masy jasnej i wiśni
Część masy musimy pozostawić do posmarowania boków tortu, które następnie obsypujemy orzechami.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt ciemny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt orzechowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem oraz orzechy. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Kawę zaparzyć. Kasię ucierać ok. 20 minut z cukrem pudrem na puch. Do połowy dodać sok wyciśnięty z cytryny i wymieszać, do drugiej połowy kawę i zmiksować.
Przełożenie: biszkopt orzechowy+ masa kawowa+ biszkopt ciemny + masa cytrynowa+ biszkopt jasny+ masa ciemna i dekoracje z masy jasnej i wiśni
Część masy musimy pozostawić do posmarowania boków tortu, które następnie obsypujemy orzechami.