Sposób przygotowania:
Tort waniliowy z wisniami
Jajka ubic z cukrem na puszysta mase,dodac wymieszane maki z proszkiem i wymieszac.Piec 1 godz w srednio nagrzanym piekarniku sprawdzajac pod koniec srodek biszkoptu patyczkiem. Ugotowac krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu i wystudzony utrzec z margaryna.Biszkopt wystudzony przekroic tak aby powstaly 3 krazki i przelozyc kremem ukladajac jeszce na nim wisnie.Calosc obsmarowac jeszcze kremem aby masa cukrowa sie lepiej ukladala podczas nanoszenia na tort. Do wrzatku dodac zelatyne i mieszac do rozpuszczenia,nastepnie dodac glukoze i mieszac dalej.Dodac ok polowe cukru pudru i gdy bedzie lepka wylozyc na stolnice i dodawac po trochu reszte cukru.Masa powinna miec konsystencje plasteliny.Blat wysmarowac olejem i rozwalkowac mase na ok. 3 mm.Delikatnie naniesc placek z masy na torta i dopasowac do niego formujac dlonmi lub packa cukiernicza.Resztki obkroic i zrobic ozdoby dodajac barwnikow spozywczych. Mozna rowniez ozdobic dodatkowo lukrem ,trzeba najpierw ubic bialko z cukrem az masa bedzie ciagnaca i biala.
Natala1210
caroline1983
Sarenka
powirka
msewka
Śliweczka
A.B.