kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

tort wegierski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

przepyszny tort na rożne imprezy rodzinne

tort wegierski

Składniki:

tort wegierski

 

  • biszkopt:
  • 7 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao

 

  • 2 galaretki różnokolorowe

Sposób przygotowania:

tort wegierski
upiec biszkopt.
galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody.

krem ubić na parze z 6 całych jajek i 1 szklanki cukru rozpuścić 2 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki gorącej wody.
1 kostkę masła i 1 kostkę palmy utrzeć na puch. do tego dodać ostudzone jajka ubite na parze następnie wlać zeatynę dodać 4 łyżki kakao 2 szklanki odsączonych wiśni galaretkę pokrojona w kostkę .
zostawić troszkę czystej masy do zdobienia