Sposób przygotowania:
tort wegierski
upiec biszkopt.
galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody.
krem ubić na parze z 6 całych jajek i 1 szklanki cukru rozpuścić 2 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki gorącej wody.
1 kostkę masła i 1 kostkę palmy utrzeć na puch. do tego dodać ostudzone jajka ubite na parze następnie wlać zeatynę dodać 4 łyżki kakao 2 szklanki odsączonych wiśni galaretkę pokrojona w kostkę .
zostawić troszkę czystej masy do zdobienia
galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody.
krem ubić na parze z 6 całych jajek i 1 szklanki cukru rozpuścić 2 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki gorącej wody.
1 kostkę masła i 1 kostkę palmy utrzeć na puch. do tego dodać ostudzone jajka ubite na parze następnie wlać zeatynę dodać 4 łyżki kakao 2 szklanki odsączonych wiśni galaretkę pokrojona w kostkę .
zostawić troszkę czystej masy do zdobienia