Sposób przygotowania:
Tort wiosenny
CIASTO BISZKOPTOWE;
jaja umyć, oddzielic żółtka od białek. Z bialek ubic pianę, nie przerywajac ubijania dodac cukier, a nastepnie pojedynczo żółtka. Do ubitych jaj dodać przesianą mąke i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelac do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i upiec na złoty kolor.
Mleko zagotować. Śmietane i jaja ubic razem, wlac do mleka i gotowac az do uzyskania twarogu, odstawic, przecedzic przez gęste sito. Masło utrzeć z cukrem na pianę, dodać po łyżce twarogu nie przerywajac ucierania. bakalie pokrajac w kostke, dodać do utartej masy, wymieszac. Mase przełożyc na biszkopt, równo rozsmarowac. Na powierzchni ułożyc dekoracyjnie owoce. zalac krzepnącą galaretką owocową, włzyc do lodówki. Krajać po ochłodzeniu..:)
coś pysznego:))
jaja umyć, oddzielic żółtka od białek. Z bialek ubic pianę, nie przerywajac ubijania dodac cukier, a nastepnie pojedynczo żółtka. Do ubitych jaj dodać przesianą mąke i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelac do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i upiec na złoty kolor.
Mleko zagotować. Śmietane i jaja ubic razem, wlac do mleka i gotowac az do uzyskania twarogu, odstawic, przecedzic przez gęste sito. Masło utrzeć z cukrem na pianę, dodać po łyżce twarogu nie przerywajac ucierania. bakalie pokrajac w kostke, dodać do utartej masy, wymieszac. Mase przełożyc na biszkopt, równo rozsmarowac. Na powierzchni ułożyc dekoracyjnie owoce. zalac krzepnącą galaretką owocową, włzyc do lodówki. Krajać po ochłodzeniu..:)
coś pysznego:))