siwa12345

siwa12345

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Tort wiśniowy z bitą śmietaną

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łatwy w przyrządzeniu,tanii smaczny.

Tort wiśniowy z bitą śmietaną

Składniki:

Tort wiśniowy z bitą śmietaną

 

  • 6 jajek,
  • 1 szklanki cukru,
  • 4 kopiaste łyżki mąki,
  • 1 kopiasta łyżka kakao,
  • aromat śmietankowy,
  • 2 ,łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 puszki wiśni w syropie,
  • 0.5 litra śmietany 30%

Sposób przygotowania:

Tort wiśniowy z bitą śmietaną
Jajka ubić z cukrem,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao,aromat śmietankowy,delikatnie wymieszać.Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować margaryną,wlać ciasto.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec 40 minut w temperaturze 160 stopni.upieczony biszkopt wystudzić,przekroić na trzy części.Wiśnie odcedzić,syropem nasączyć biszkopt.Ubić śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru.Posmarować bitą śmietaną nałożyć wiśnie,przykryć biszkoptem.czynność powtórzyć.Na wierzch bita śmietana,udekorować kilkoma wiśniami.Naprawdę smaczny i delikatny.

Tagi:

jajko jajka