jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Tort z białego sera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

tort z białego sera doskonały na większe uroczystości

Tort z białego sera

Składniki:

Tort z białego sera

 

  • 35 dag tłustego śmietankowego twarożku
  • 8 jajek
  • 25 dag cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • margaryna- do formy

Sposób przygotowania:

Tort z białego sera
Ser utrzeć na gładką masę.
Żółtka oddzielić od białek i ubijać do białości, dodając stopniowo cukier.
Połączyć utarty ser z utartą masą, dodać cukier waniliowy i dokładnie ucierać na jednolitą masę.
Dodac do masy serowej piane z białek i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Nałożyć do natłuszczonej tortownicy.
Piec 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku 150 stop. C. do ładnego zrumienienia się tortu.
Krajać na kawałki po ostygnięciu.

Tagi:

jajko jajka