Sposób przygotowania:
Tort z białego sera
Ser utrzeć na gładką masę.
Żółtka oddzielić od białek i ubijać do białości, dodając stopniowo cukier.
Połączyć utarty ser z utartą masą, dodać cukier waniliowy i dokładnie ucierać na jednolitą masę.
Dodac do masy serowej piane z białek i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Nałożyć do natłuszczonej tortownicy.
Piec 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku 150 stop. C. do ładnego zrumienienia się tortu.
Krajać na kawałki po ostygnięciu.
Żółtka oddzielić od białek i ubijać do białości, dodając stopniowo cukier.
Połączyć utarty ser z utartą masą, dodać cukier waniliowy i dokładnie ucierać na jednolitą masę.
Dodac do masy serowej piane z białek i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Nałożyć do natłuszczonej tortownicy.
Piec 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku 150 stop. C. do ładnego zrumienienia się tortu.
Krajać na kawałki po ostygnięciu.