Sposób przygotowania:
tort z brukselką
Brukselki oczyścić z zewnętrznych listków , naciąć lekko od dołu i zanurzyć na 2 -3 minuty w zimej , osolonej wodzie. Cebulę , ziemniaki i boczek pokroić w kostkę . Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek , dodać cebulę , a po chwili ziemniaki i podsmażyć 3 - 4 minuty . Dodać rosół i brukselkę . Gotować 20 - 25 minut pod przykryciem .
Jajka wymieszać z przyprawami i wlać do warzyw . Smażyć do ścięcia się jajek .
Przepis zaczerpnięty z pisma "Moja kuchnia - obiady z patelni" nr.9 - wrzesień 1994r.
Jajka wymieszać z przyprawami i wlać do warzyw . Smażyć do ścięcia się jajek .
Przepis zaczerpnięty z pisma "Moja kuchnia - obiady z patelni" nr.9 - wrzesień 1994r.
bernika
bogda46
caroline1983
Henia