Sposób przygotowania:
Serniczki z dodatkeim sosu uniwersalnego jasnego
Drożdże rozpuszczamy w mleku z dodatkiem cukru. Odstawiamy na 10 minut. Natępnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Twaróg łączymy z sosem, smietaną i cukrem. Mieszamy dokładnie. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Wykładamy farsz i zwijamy w rulon. Kroimy zgrabne kawałki.
Układamy na natłuszczoną i posypaną maką blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Twaróg łączymy z sosem, smietaną i cukrem. Mieszamy dokładnie. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Wykładamy farsz i zwijamy w rulon. Kroimy zgrabne kawałki.
Układamy na natłuszczoną i posypaną maką blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego