Sposób przygotowania:
Tort z masa czekoladowa
Z podanych skladnikow upiec biszkopt w duzej okraglej formie(sr29cm)Dokladne wykonanie znajdziesz w przepisie"Ciasto z masa serowa i mandarynkami".Upieczony i wystudzony biszkopt przeciac poziomo na trzy czesci. Masa:jajaka dobrze ubic z polowa cukru.Do jaj dodac zelatyne rozpuszczona w niewielkiej ilosci wrzatku.Czekolade polamac,wlac trzy lyzki smietany i rozpuscic na parze wodnej.Dodac do jajek oraz kakao.Pozostala smietane ubic z cukrem waniliowym i reszta cukru,delikatnie polaczyc z ostudzona masa jajeczna.Na koniec dodac alkohol i wymieszac(masa bedzie na poczatku troche rzadka,ale bez obaw zgestnieje,mozesz tez wstawic ja na momen do lodowki zgestnieje szybciej)Przelozyc masa biszkopt. Dekoracja:Smietane ubic wraz z cukrem waniliowym,cukrem pudrem i smietan- fixem(lub do ubitej dodac rozpuszczona zelatyne).Posmarowac wierzch i boki torta.Poukladac truskawki,a z pozostalej smietany zrobic wlasna dekoracje.Boki obsypac migdalami.Gotowego torta wstawic do lodowki
Sarenka
Persik