Sposób przygotowania:
Tort z poziomkami
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier. Ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka. Ucierać łyżką. Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia. Wsypać do piany i dalej ucierać ręką. Wylać do natłuszczonej formy tortowej. Piec w 180 st. ok. 45 minut. KREM: żółtka wymieszać w misce z cukrem pudrem. Miksować mikserem aż powstanie gęsta i puszysta masa. Odkroić trochę masła od reszty i dać do rondelka. Dać do tego czekoladę. Stopić. Ostudzić i wlać do ubitych żółtek. Dodać resztę masła. Zmiksować całość. Można dodać trochę spirytusu dla lepszego smaku masy. Biszkopta przekroić na pół. Włożyć z powrotem połowę do tortownicy. Przełożyć kremem (zostawić trochę kremu na wierzch). Przykryć drugą częścią biszkopta. Następnie rozpuścić galaretkę. Wierzch przykryć pozostałą częścią masy i dać na to poziomki. Zalać tężejącą lekko galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.