Sposób przygotowania:
Tort z truskawkami i czekoladą
Ciasto: Białka oddzielić i ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, następnie dodać cukier i nadal ubijać, Kiedy mamy już sztywną białą bezę to delikatnie połączyć ją z żółtkami i przesianą mąką wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do dużej tortownicy i piec około 40-45 minut w temp. 180-190st. Mus truskawkowy: Galaretki i żelatynę rozpuścić w szklance wody lub najlepiej odlać płyn z truskawek który powstał jak się rozmrażały, zagotować i w tym rozpuścić galaretki. Truskawki rozmrozić, odlać nadmiar soku i zmiksować z cukrem, następnie wymieszać z galaretką. Bita śmietana: Śmietanę 30% ubić razem ze Śnieżką i wymieszać z czekoladą . Upieczone i ostudzone ciasto przeciąć na trzy krążki i dokładnie nasączyć je winem truskawkowym. Dolny krążek ciasta umieścić na paterze i wyłożyć na nim gęsty mus truskawkowy, przykryć drugim i posmarować bitą śmietaną na koniec położyć ostatni krążek ciasta. Cały tort posmarować ubitą śmietaną z cukrem pudrem i żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody( ja dodatkowo zabarwiłam na różowo barwnikiem), zrobić dekoracyjne róże dokoła tortu i w środek wlać trzecią galaretkę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody jak jest podana na opakowaniu, dowolnie ozdobić i dokładnie schłodzić.