Sposób przygotowania:
Tort - philadelphia
► Biszkoptowy spód: jako bazę na spód, włożyć biszkopty do zamykanej torebki i rozgnieść wałkiem do ciasta na drobno pokruszoną masę. W tym samym czasie rozpuścić masło w rondlu, włożyć pokruszone biszkopty i dobrze wymieszać z gorącym masłem. Następnie biszkoptowym - spodem, wykleić wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i mocno docisnąć opuszkami palców do dann (można docisnąć dnem szklanki). Całość wstawić do lodówki.
► Krem śmietankowo serowy: w misce wymieszać ser śmietankowy (philadelphia) z cukrem, aż powstanie gładka, jednolita masa. W 250 ml przegotowanej, gorącej wodzie rozpuścić galaretkę cytrynową i wystudzić. Do miski wlać śmietanę, wsypać cukier waniliowy, stabilzator do śmietany (sahnesteif) i ubić na bardzo sztywną masę. Następnie za pomocą trzepaczki ostrożnie wmieszać najpierw galaretkę cytrynową, a następnie ubitą śmietanę z philadelphia serem.
► Krem śmietanowo - serowy nałożyć i rozprowadzić na biszkoptowym spodzie w tortownicy. Wierzch posypać (100 g) pokruszonymi biszkoptami i tortę na noc wstawić do lodówki.
► Krem śmietankowo serowy: w misce wymieszać ser śmietankowy (philadelphia) z cukrem, aż powstanie gładka, jednolita masa. W 250 ml przegotowanej, gorącej wodzie rozpuścić galaretkę cytrynową i wystudzić. Do miski wlać śmietanę, wsypać cukier waniliowy, stabilzator do śmietany (sahnesteif) i ubić na bardzo sztywną masę. Następnie za pomocą trzepaczki ostrożnie wmieszać najpierw galaretkę cytrynową, a następnie ubitą śmietanę z philadelphia serem.
► Krem śmietanowo - serowy nałożyć i rozprowadzić na biszkoptowym spodzie w tortownicy. Wierzch posypać (100 g) pokruszonymi biszkoptami i tortę na noc wstawić do lodówki.