Sposób przygotowania:
Tort sernikowy
Do dużej miski wyłożyć ser, dodać kwaśną śmietanę, cukier, całe jajka, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną , cukier waniliowy oraz olej. Zmiksować. Powstałą serową masę podzielić na 3 równe części.
Do dwóch części wlać po 50 g rozpuszczonej białej czekolady, krótko zmiksować.
Do drugiej części wlać rozpuszczoną gorzką czekoladę, krótko zmiksować.
Rozlać do trzech jednakowych tortownic o średnicy 21 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C, piec ok. 50-55 minut. Całkowicie ostudzić.
Do miski wyłożyć mascarpone, wsypać cukier puder, miksując wlewać kremówkę aż do uzyskania jednolitego kremu, niezbyt długo by się nie zważył.
Podzielić na 4 części.
Na blat sernika z białą czekoladą wyłożyć 1/4 kremu, posypać częścią borówek, przykryć blatem sernika z ciemną czekoladą, wyłożyć następną 1/4 kremu, posypać borówkami. Nałożyć drugi blat z białej czekolady. Wierzch i boki pokryć resztą kremu.
Udekorować mleczną czekoladą startą na tarce o dużych oczkach oraz świeżymi owocami.
Do dwóch części wlać po 50 g rozpuszczonej białej czekolady, krótko zmiksować.
Do drugiej części wlać rozpuszczoną gorzką czekoladę, krótko zmiksować.
Rozlać do trzech jednakowych tortownic o średnicy 21 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C, piec ok. 50-55 minut. Całkowicie ostudzić.
Do miski wyłożyć mascarpone, wsypać cukier puder, miksując wlewać kremówkę aż do uzyskania jednolitego kremu, niezbyt długo by się nie zważył.
Podzielić na 4 części.
Na blat sernika z białą czekoladą wyłożyć 1/4 kremu, posypać częścią borówek, przykryć blatem sernika z ciemną czekoladą, wyłożyć następną 1/4 kremu, posypać borówkami. Nałożyć drugi blat z białej czekolady. Wierzch i boki pokryć resztą kremu.
Udekorować mleczną czekoladą startą na tarce o dużych oczkach oraz świeżymi owocami.
SylaUla