Sposób przygotowania:
Tortellini w sosie pomidorowym
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Obraną cebulę , siekamy i podsmażamy na oleju , dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy.
Pieczarki obieramy kroimy w paseczki i dodajemy do podsmażonego boczku i cebuli. Pomidory z puszki wlewamy do warzyw z boczkiem i chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku.
Tortellini przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, lekko mieszamy i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy przez 25 minut w temp 180 stopni.
Pieczarki obieramy kroimy w paseczki i dodajemy do podsmażonego boczku i cebuli. Pomidory z puszki wlewamy do warzyw z boczkiem i chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku.
Tortellini przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, lekko mieszamy i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy przez 25 minut w temp 180 stopni.