Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Tortellini z boczkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przedstawiam moją propozycję na szybki obiad. Danie jest łatwe do wykonania i praktycznie jednogarnkowe.

Tortellini z boczkiem i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tortellini z boczkiem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Tortellini z boczkiem i pieczarkami
Tortellini ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Masło roztopić na patelni wrzucić drobno pokrojony boczek i chwilę smażyć. Kolejno dodać pokrojone w plasterki pieczarki i przepuszczony przez praskę czosnek. Wszystko jeszcze chwilę smażyć. Nasze składniki zalać śmietaną i dodać świeżo zmielony pieprz. Można trochę posolić. Gotować na małym ogniu, do wyparowania połowy płynu. Na koniec dodać starty ser oraz tortellini i gotować do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na ciepło, posypane ulubioną zieleniną.
Tortellini z boczkiem i pieczarkami
Pieczarki, czosnek oraz boczek podsmażyć.
Tortellini z boczkiem i pieczarkami
Zalać śmietaną i gotować na wolnym ogniu.

Tagi:

sery ser szynka