Sposób przygotowania:
Tortellinowe niespodzianki
Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj ok 1/4 kubka wody - ciasto ma konsystencję ciasta pierogowego, musi dać się rozwałkować i się nie klei do wałka.
Ja dzielę sobie ciasto na 3 kawałki tzn. kulki.
Pierwszą rozwałkowuję, ciasto na dosyć cienkie, kroję na paski ok 30 cm zlepiam u góry trzy paski i kładę szczyptę żółtego sera, następnie pzekładam jeden pasek warkoczyka, tak aby trzymał ser. Analogicznie postępuje z paskiem 2 i 3. Robię tak aż zostanie końcówka ok 0,5 cm. Zalepiam koniec i wkładam na rozgrzaną patelnie UWAGA! Patelnia musi być gorąca i nie dodaję tłuszczu! Sucha, gorąca patelnia. Następny warkoczyk, jest tylko z czosnkiem. Tak kilka warkoczyków.
Następie rozwałkowuję iwycinam kwadrat 10x10cm na środek nakładam farsz serowo-czosnkowy ( czosnek wyciskam wprost na ser) łapię wzdłuż i sklejam razem a miejsce otwarte wywijam na wierzch, na górę "przyklejam" kokardkę - w ten sposób zrobisz prezencik. Jak się nie chcesz pobawić wystarczy rozwałkować ciasto i powykrawać "kubeczkiem" okrągłe krążki i wysmażyć na patelni.
Rozwałkuj ciasto na paski, utwórz z niej "siatkę tzn. 4 paki pionowoi połóż na to 4 paski poziomo, nałóż na to ser-plastry, przełóż koniec pionowego paska z dołu na górę i zlep go z sobą i wrzuć na patelnię wyjdzie w ten sposób siatka serowa :)
Wytnij krążek na środek nałóż oliwkę doładuj serem i zlep jak pieroga, aby mieć pewność, że jestsuer dobrze zlepiony użyj do sklejenia widelca a dodatkowo brzeg pieroga będzie postrzępiony :)
Na pewno zaskoczysz swoich gości takimi małymi arcydziełami :)
Ja zrobiłam podwójną ilość przepisu, załapałam się tylko na pierożka :)
Ja dzielę sobie ciasto na 3 kawałki tzn. kulki.
Pierwszą rozwałkowuję, ciasto na dosyć cienkie, kroję na paski ok 30 cm zlepiam u góry trzy paski i kładę szczyptę żółtego sera, następnie pzekładam jeden pasek warkoczyka, tak aby trzymał ser. Analogicznie postępuje z paskiem 2 i 3. Robię tak aż zostanie końcówka ok 0,5 cm. Zalepiam koniec i wkładam na rozgrzaną patelnie UWAGA! Patelnia musi być gorąca i nie dodaję tłuszczu! Sucha, gorąca patelnia. Następny warkoczyk, jest tylko z czosnkiem. Tak kilka warkoczyków.
Następie rozwałkowuję iwycinam kwadrat 10x10cm na środek nakładam farsz serowo-czosnkowy ( czosnek wyciskam wprost na ser) łapię wzdłuż i sklejam razem a miejsce otwarte wywijam na wierzch, na górę "przyklejam" kokardkę - w ten sposób zrobisz prezencik. Jak się nie chcesz pobawić wystarczy rozwałkować ciasto i powykrawać "kubeczkiem" okrągłe krążki i wysmażyć na patelni.
Rozwałkuj ciasto na paski, utwórz z niej "siatkę tzn. 4 paki pionowoi połóż na to 4 paski poziomo, nałóż na to ser-plastry, przełóż koniec pionowego paska z dołu na górę i zlep go z sobą i wrzuć na patelnię wyjdzie w ten sposób siatka serowa :)
Wytnij krążek na środek nałóż oliwkę doładuj serem i zlep jak pieroga, aby mieć pewność, że jestsuer dobrze zlepiony użyj do sklejenia widelca a dodatkowo brzeg pieroga będzie postrzępiony :)
Na pewno zaskoczysz swoich gości takimi małymi arcydziełami :)
Ja zrobiłam podwójną ilość przepisu, załapałam się tylko na pierożka :)