Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Tortilla na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lekka tortillowa wariacja z rukolą

Tortilla na bogato Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortilla na bogato

 

  • 4 placki tortilli
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 10 dag rukoli
  • 4 liście sałaty lodowej
  • czerwone i żółte pomidorki cherry
  • czerwona i żółta papryka
  • kilka cienkich plasterków cukinii
  • 2 czubate łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3-4 łyżki pikantnego ketchupu
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Tortilla na bogato
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski i przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju, pod koniec dodajemy pastę curry i dokładnie mieszamy. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Cukinię parzymy wrzątkiem, a następnie hartujemy lodowatą wodą. Majonez mieszamy z musztardą i ketchupem. Placki tortilli obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Ciepłe smarujemy dokładnie sosem majonezowym. Posypujemy poszarpaną na małe kawałeczki sałatą lodową oraz usmażoną piersią z kurczaka. Na to kładziemy pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry, zahartowaną cukinię oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski. Na koniec dodajemy rukolę i placki zwijamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Tortilla na bogato
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski i przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju, pod koniec dodajemy pastę curry i dokładnie mieszamy.
Tortilla na bogato
Majonez mieszamy z musztardą i ketchupem. Ewentualnie możemy doprawić odrobiną pieprzu.
Tortilla na bogato
Placki tortilli obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Ciepłe smarujemy dokładnie sosem majonezowym. Posypujemy poszarpaną na małe kawałeczki sałatą lodową oraz usmażoną piersią z kurczaka. Na to kładziemy pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry, zahartowaną cukinię oraz paprykę pokrojoną w cien