zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Tortilla na kolorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Od czasu do czasu można zjeść tortillę ale przygotowaną w domu. Ale można pójść na łatwiznę i samemu przygotować mięso, a placki dać kupne. Też będzie smacznie.

Tortilla na kolorowo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortilla na kolorowo

 

  • 4 placki tortilli pełnoziarnistej
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 śweżego ogórka
  • 1/2 cebuli
  • 2 szk posiekanej kapusty pekińskiej
  • 4 liście sałaty rzymskiej

 

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ostrego ketchupu
  • sól do smaku

 

  • 500 g mięsa z udźca kurczaka ( bez skóry i kości )
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżeczka sambal oelek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tortilla na kolorowo
Mięso z kurczaka pokroić w paski i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć kilka minut a potem dodać pokrojoną w półplasterki cukinię. Następnie dodać przyprawy i smażyć jeszcze chwilę aż cukinia zmięknie.

Pokroić warzywa i przygotować sos.

Placki tortilla smażyć na suchej patelni z obu stron a potem na każdy kłaść porcję sosu.

Następnie liść sałaty, kapusta pekińska, porcja mięsa i reszta dodatków czyli pomidor, cebula i ogórek.

Tortillę zawinąć w rożek i podawać od razu po przygotowaniu.
Tortilla na kolorowo
mięso i cukinię usmażyć z dodatkiem przypraw
Tortilla na kolorowo
przygotować sos i pokroić odpowiednio warzywa
Tortilla na kolorowo
każdy placek smażyć na suchej patelni z obu stron