Sposób przygotowania:
Tortilla razowa z kurczakiem
Do mąki wlewamy łyzke oliwy i wody (tak zeby ciasto mialo dosc gesta konsystencje. Miksujemy chwile i dodajemy przyprawy oraz wyciskamy czosnek. Mieszamy calosc i bierzemy sie za przygotowanie farszu. Piers kroimy w paseczki i przyprawiamy. Pokrojonego pora i papryke podsmazamy, przyprawiamy. Nastepnie podsmazamy piers i calosc laczymy. Zostawiamy do wystygniecia. Na rozgrzanej patelni (przesmarowanej oliwką) smazymy torille do momentu az skorka zrobi sie chrupiaca, a ciasto jędrne. Nakładamy do kazdej farszu po czym juz zwiniete kladziemy raz jeszcze na patelnie. Mozna polac ulubionym sosem i podawac z salatka lub surowka ( u mnie na stole zagoscila rukola z pomidorami ). Smacznego!
jarek1626
Jolanta27