nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Tortilla z chilliconcarne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ulubiony domowy i zdrowy fastfood, można jeść nawet codziennie ,może być na obiad czy kolacje (można zrobić więcej mięsa i zamrozić)

Tortilla z chilliconcarne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla z chilliconcarne

 

  • 30 dkg mięs mielonego wołowego
  • 2 czerwone cebule
  • puszka mieszanek fasoli
  • przyprawa do chilliconcarne
  • 3 pomidory
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • garść szpinaku
  • mała puszka kukurydzy
  • tortille pszenne
  • sól,pieprz,
  • łyżka oleju
  • sos czosnkowy z tego przepisu https://gotujmy.pl/ekspresowy-sos-czosnkowy,przepisy-sosy-przepis,219601.html

Sposób przygotowania:

Tortilla z chilliconcarne
1 cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy cebulę, chwilę smażymy i dodajemy mięso. Smażymy ok 10 min aż mięso będzie dobre (solimy i pieprzymy do smaku). 2 pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy pomidory i dusimy. Fasolę i kukurydzę z puszki płuczemy i dodajemy do mięsa. Cały czas dusimy od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy przyprawę chilliconcarne oraz koncentrat pomidorowy. Kosztujemy i ewentualnie doprawiamy sola i pieprzem. Tortille smarujemy sosem czosnkowym i układamy szpinak, pokrojoną cebulę w piórka, pomidora oraz mięso.Zawijamy i zapiekamy w grillu. Gotowe. Smacznego.
Tortilla z chilliconcarne
Cebulkę i mięso przysmażamy na patelni
Tortilla z chilliconcarne
Mięso przekładamy do garnka i dodajemy po kolei pozostałe składniki
Tortilla z chilliconcarne
Tortille smarujemy sosem czosnkowy, nakładamy szpinak
Tortilla z chilliconcarne
Na koniec nakładamy mięso a potem zwijamy