czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Tortille z chilli con carne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Co prawda kaloryczne, ale pyszne. .

Tortille z chilli con carne

Składniki:

Tortille z chilli con carne

 

 

  • FARSZ:
  • 70 dag mieszanego mięsa mielonego,
  • p. kukurydzy,
  • p. czerwonej fasoli,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 czerwonej papryczki chilli,
  • słoik sosu meksykańskiego Łowicz,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Tortille z chilli con carne
1. Mąkę zagnieść z łyżką oliwy, szczypta soli i czosnku z kostki. Dolać ok. szkl. przegotowanej, chłodnej wody. Zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkowywać na placki o średnicy ok. 20-25cm (w zależności od wielkości naszej patelni). Smażyć na prawie suchej patelni, aż brzegi placka będą się zawijały do środka. 2. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Dodać mięso, smażyć ok. 4 min. Dodać sos, osączoną kukurydzę i fasolę, posiekaną papryczkę chilli, dolać troszkę gorącej wody i dusić ok. 15 min na małym ogniu, często mieszając. Przyprawić do smaku. Nakładać na gorące tortille, zawijać.