Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem i bekonem
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Można zostawić ją w całości lub pokroić na mniejsze kawałki. (Ja użyłam wcześniej przygotowanej i podgrzewałam ją w kawałkach na patelni grillowej) Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą. Podsmażyć na patelni w całości lub w kawałkach. Bekon zgrillować na patelni, aby był chrupiący. SOS: w miseczce wymieszać majonez, jogurt oraz musztardę, doprawić do smaku. Placki tortilli posmarować sosem, ułożyć trochę przygotowanych warzyw – kawałki sałaty lodowej, plastry pomidora i ogórka. Dołożyć na każdej tortilli porcję pokrojonego kurczaka oraz plastry bekonu. Wedle uznania dodać więcej warzyw, polać całość sosem. Placki zawinąć w kopertę/rulon i mocna zawinąć w folię aluminiową. Całość podgrzać w nagrzanym do 180st. C piekarniku kilka minut, aby całość była ciepła, ale żeby sałata nie zwiędła.