elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Tortilla z owocami morza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tortilla z owocami morza na obiad

Tortilla z owocami morza

Składniki:

Tortilla z owocami morza

 

  • 4 placki tortilla
  • 1 chilli
  • 1 owoc mango
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 30 dag dużych obranych krewetek
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • pół pęczka cebulki dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tortilla z owocami morza
Dymkę drobno posiekać. Również chili drobno posiekać. Mango obrać i pokroić, usunąć pestkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać cebulę z czosnkiem i chili. Wsypać na rozgrzany olej. Podsmażyć. Wsypać mango i przyprawy. Smażyć aż mango zmięknie. Wsypać krewetki. Smażyć do miękkości. Gotowe placki tortilla szybko podsmażyć z obu stron. Na rozgrzanych plackach ułożyć nadzienie, ukształtować stożek, od razu podawać.