peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Tortilla z pieczarkami i kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tortilla z pieczarkami i kukurydzą - szybkie i ciepłe danie dodające energii

Tortilla z pieczarkami i kukurydzą

Składniki:

Tortilla z pieczarkami i kukurydzą

 

  • 2 płaty tortilli

 

 

  • 0,5 puszki kukurydzy

 

  • 3 parówki

 

  • 1 szalotka

 

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

 

  • ognista mieszanka przypraw

 

 

  • 2 łyżeczki keczupu

 

  • 2 łyżeczki sosu czosnkowego

Sposób przygotowania:

Tortilla z pieczarkami i kukurydzą
Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy, solimy i podsmażamy na oleju. Gdy ładnie się zasmażą dodajemy pokrojone w plasterki parówki. W czasie smażenia z jogurtu, keczupu i sosu czosnkowego mieszamy jeden sos. Tortille przygotowujemy według wskazówek z opakowania. Gdy pieczarki z parówkami będą już ładnie przyrumienione dorzucamy odsączoną kukurydzę i doprawiamy ognistą mieszanką - mieszamy. Ciepłe płaty tortilli pokrywamy smażonym nadzieniem, posypujemy cienko pokrojoną szalotką oraz pomidorem pokrojonym w kostkę, układamy liść sałaty i zawijamy. Podajemy polane przygotowanym sosem.